dinsdag 14 augustus 2012

A little Story A Day - I'll give it away ...(Genadeloos/Karin Slaughter))

Genadeloos


3. Verbinding en Participatie

Punt 1 en 2 in de zoektocht naar "zingeving" laat ze voor dit moment even achter zich. Ze zal zich daar op een later tijdstip verder in verdiepen. Nu eerst:

Verbinding.
Ergens toe behoren of bijhoren blijkt een belangrijke factor te zijn die zin geeft aan het menselijk bestaan. Dat is een van de redenen dat het hebben van werk meestal te verkiezen is boven werkloos zijn. Het geeft mensen vaak een gevoel van zin. 
Maar er zijn nog veel meer dingen die je het gevoel kunnen geven ergens toe te behoren of bij te horen. 
Genieten van een boek kan je een gevoel van verbondenheid met de schrijver (of de beschreven wereld) opleveren, luisteren naar een muziekstuk kan je de sensatie geven deel te hebben aan iets groters dan jijzelf (en daarvoor hoef je geen idolaat fan te zijn; idolate fans zijn wel een voorbeeld van hoe dit mechanisme werkt). 
Zulke gevoelens verschaffen een gevoel van 'zijn' en deelhebben aan een groter geheel. Ze zijn een manier van zelfverwezenlijking en een bevestiging van je identiteit, wat weer bijdraagt aan het gevoel voor 'zin'.
Ahh...Dit geeft haar een beter inzicht! Nu nog even uitzoeken waar ze precies bij zou willen horen en in zou willen participeren.  Ze had wel een idee. Maar, wilde dat nog niet delen met alle lezers. Dit idee zou ze eerst verder uitwerken. Dat zou het focussen vergemakkelijken.

Inspiratie: Een boek "genadeloos" van K.Slaughter door
Inspiratie: Verbinding.

Bestel nu ook je boek bij www.bol.com, mail de door jou gedane bestelling aan vintagelein@hotmail.nl en ontvang je cadeaubon t.w. van € 10,00, te verrekenen met je eerstvolgende bestelling bij bol.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten