dinsdag 5 maart 2013

Schrijven is uitvinden wat er in je leeft...

Lieve...



In dit dagboekje schrijf je meerdere jaren een regel per dag.  Dit boekje en andere dagboeken zijn te bestellen op: Vintage'Lein bookshop

Ze zeggen dat in de klassieke westerse filosofie van de Grieken en Romeinen mensen al werd aangeraden om een dagboek bij te houden, om zo tot een beter en gezonder leven te komen.

Schrijven is heilzaam voor de psyche?

En dan nog hebben ze het over de herwaardering van de creativiteit. Hierbij zou het draaien om lenig denken: experimenteren, regels breken, fouten maken en lol hebben. Speels en buiten de lijntjes.

Je brein is als een parachute, het werkt alleen als het open is?

Kreeg ik vandaag ook nog tips over het gebruik van humor, muziek, mensen kijken, notitieboekje, het laten werken van beide hersenhelften, het van een andere kant bekijken, straatjutten, lef ontwikkelen, toeval omarmen, en fouten durven maken.

Zij die iets doen en falen, zijn oneindig veel beter dan zij die niets doen en slagen?

Vandaag heb ik gewerkt, gelachen, naar mensen gekeken, notities gemaakt, een rokje in A-lijn genaaid (om de andere hersenhelft ook actief te houden), de rok van twee kanten bekeken, aan straatjutten gedaan op de Hoogstraat in Rotterdam, het lef gehad om erwtensoep te maken  onder muzikale begeleiding van Verdi, in mijn dagboek geschreven en ook nog 1 fout durven maken, nl. strijken!

Morgen weer een dag.

Start ook met het schrijven van jouw herinneringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten