vrijdag 21 september 2012

Rubens! Vintage! Retro! Jugendstil!



Ze moest er nodig even tussen uit.  

De dagelijkse confrontatie met haar naakte spiegelbeeld bracht haar op het idee het Rubens Huis in Antwerpen te gaan bezoeken. Misschien zou dat haar helpen relativeren.

Antwerpen, stad aan de rechteroever van de Schelde. Bekend om zijn uitgestrekte havengebied met internationaal vrachtvervoer en diamanthandel. Sinds de jaren 90 ook bekend als modestad.

Ze zou de schrijfster van Vintage'Lein (schrijfster http://vintagelein.blogspot.com) meevragen en zou samen met haar de Kloosterstraat bezoeken. Daar bestaat het straatbeeld uit Vintage, Retro, Jugendstil, Art Deco etc. Of het nou gaat om kleding of om meubels, je vind het er.

Vintage'Lein reageerde enthousiast op de uitnodiging en daar kwam in de loop van het weekend geen verandering in. Ze slenterden samen door de stad via de vele boek antiquariaten naar de Kloosterstraat. 

Hier liet Jutka & Riska op beiden een diepe indruk achter. Dit is de plek om even afstand nemen van het naakte bestaan en jezelf een nieuwe Vintage outfit gunnen.

Ze bezochten de Vintage markt in het Stadspark en wandelden door de beeldentuin in het Middelheim park. Deze beelden spreken tot de verbeelding van elke vrouw.

Voor het Rubens Huis bleek geen tijd meer over. Moest vast zo zijn. Misschien zou het beter zijn op dit moment de herinnering aan de tot de verbeelding sprekende beelden te koesteren. 

Het was een prachtig weekend. Ze had even niet stil gestaan bij haar zoektocht naar "zingeving". Het was er op dit moment gewoon allemaal: blijdschap, verwondering, ontspanning, voldoening, zin....??? 

Eigenlijk in meer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten